Wethouder Knape geeft startschot voor ‘Een heleboel gevoel’!

Met het symbolisch doorknippen van het lintje kunnen de dames van ‘Een heleboel gevoel’ van start met hun missie. Janine van der Bent en Stefanie Veld, beide ouder-, en gezinscoach te Katwijk gaan samen deze uitdaging aan. Met een lessenserie voor basisscholen moet ‘ voelen’ weer iets normaals worden. En dat sluit volgens wethouder Jacco Knape helemaal aan bij de ambities van de gemeente.

Janine: ‘ In onze steeds drukker wordende maatschappij is het meer dan ooit van belang om terug te gaan naar de basis. Wanneer je goed leert voelen, en leert luisteren naar de signalen van je lichaam, leer je wat je nodig hebt om in balans te kunnen leven.

Stefanie: ‘Met onze lessenserie voor het basisonderwijs staat het leren omgaan met emoties en spanning centraal. Dingen voelen en daarover in gesprek zijn moet weer normaal worden!’

Een heleboel gevoel Katwijk Stefanie Veld Janine van der Bent  wethouder Jacco Knape

Wij geloven dat wanneer kinderen vaardigheden ontwikkelen die ze helpen om te gaan met de uitdagingen van het leven, dit de mentale weerbaarheid vergroot. Zodat kinderen (weer) lekker in hun vel zitten.

Hiermee dragen wij bij aan het preventief inzetten op een gezonde sociale emotionele ontwikkeling. En verlichten daarmee de druk op de leerkrachten, ouders en de zorg en voorkomen hiermee problemen als spanning op school en thuis en een laag zelfbeeld.

Naast het startschot voor ‘Een heleboel gevoel’ was dit feestelijke moment ook direct de opening van de nieuwe praktijkruimte van Stefanie en Janine. Sinds enkele maanden huren zij een ruimte in de oude Prins Mauritsschool aan de Nolensstraat in Katwijk. Een lokaal is geschikt gemaakt voor het coachen van kinderen en het geven van groepslessen. En de oude directeurskamer is omgetoverd tot een coachruimte voor volwassenen. Aan het eind van de ceremonie ontving Wethouder Knape als bedankje voor zijn aanwezigheid nog een cadeau; een gratis gastles voor ‘Een heleboel gevoel’. De dames staan te popelen om deze les zo snel mogelijk op een van de Katwijkse basisscholen te geven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *